محل تبلیغات شما

 کتاب تأملی فلسفی درباب سرمایه‌داری از استاد دکتر محمود خاتمی

انتشارات علم- آذرماه 1398                             .                                       

Capitalism: A Philosophical Reflection

By: Prof. Mahmoud Khatami

  Elm Publish, Dec. 2019. 945p 

 کتاب تأملی فلسفی درباب سرمایه‌داری از استاد دکتر محمود خاتمی  از سوی انتشارات علم منتشر شده است. این کتاب به یکی از مهمترین مسائل دوران مدرن و معاصر یعنی  سرمایه ‌داری از منظر فلسفی پرداخته است. استاد خاتمی بر اساس نظریه  پارادایمی که دارند پدیده سرمایه داری را تحلیل و تبیین کرده اند. این کتاب که مانند مدخل فلسفه تکامل زیستی و مدخل فلسفه معاصر در حدود هزار صفحه نوشته شده است، تطورات پارادایمیک سرمایه داری را متناسب با پارادایم های چهارگانه  اندیشه بشر نشان داده است. در ضمن مقدمه نسبتاً طولانی کتاب می خوانیم:

"سرمایه‌داری از زمانی که مالکیت و مبادلات آن بین انسان‌ها تعین و رواج داشته است، به عنوان یک پدیده اجتماعی موجود بوده، و ادوار تاریخی مهمی را سپری کرده و پارادایم‌های مختلفی را تجربه نموده است که هریک اقتضائات خود را داشته ‌است؛ سرمایه‌داری هم مطابق همین مقتضیات در هریک از آن‌ها معنی و تعین خاصی یافته است. غرض ما هم در این کتاب آن است که با تحلیل توصیفیِ این ادوار تاریخی، به لحاظ فلسفی زمینه‌های متانظری لازم را برای تعیین کلان‌شاکله‌های سرمایه‌داری و تبیین سرشت و سرنوشت آن فراهم آوریم. بدین منظور، این تحلیل توصیفی را بر اساس نظریه پارادیم‌های چهارگانه که در آثار دیگر خود عرضه داشته‌ایم بنا می‌کنیم، و از متافیزیک سرمایه‌داری در پارادیم وجود، علم سرمایه‌داری در پارادایم آگاهی، تکنولوژی سرمایه‌داری در پارادایم زبان، و نهایتاً از ارزش سرمایه‌داری در پارادایم فرهنگ سخن خواهیم گفت؛ و خواهیم گفت که با پایان یافتن هر پارادایم، دوره‌ای تاریخی و صورتی خاص از سرمایه‌داری نیز پایان گرفته، و امکان ادامه و تداوم آن صورت از سرمایه‌داری در پارادایم دیگر نبوده است، و ناگزیر در پارادایم جدید صورتی مناسب با اصول و اقتضائات آن پارادایم یافته است که عمدتاً فارغ از صور دیگر خود بوده و بلکه ناقض و در تعارض با آن‌ها است، و لذا استفاده از آن صورت (مثلاً صورتی از سرمایه‌داری که در پارادایم زبان شکل گرفته و لذا مقتضی سرمایه‌داری تکنولوژیک است) و إعمال آن در پارادایم دیگر (مثلاً در جامعه‌ای که پارادایم اندیشه و زیست آن پارادایم وجود است و لذا مقتضی متافیزیک است) ملازم تعارض و از نظر منطقی مستم مغالطۀ پارادایمیک است که در جای دیگر شرح آن را داده‌ایم.

 در این کتاب به تفصیل و ضمن پنج بخش به تحلیل پارادایمیک اندیشه سرمایه‌داری و تأمل در این باب می‌پردازیم؛ و پس از (1) بحثی در امور عامه که زمینه این تفصیل را فرامی‌آورند، به ترتیب کلان‌شاکله‌های شکل‌گیری و بسط اندیشه سرمایه‌داری را مطابق با نظریه پارادایم‌های چهارگانه وامی‌رسیم، و (2) در بخش دوم از کلان‌شاکلۀ متافیزیک سرمایه‌داری که در پارادایم وجود شکل گرفته سخن می گوییم، و سپس (3) در بخش سوم از کلان‌شاکلۀ علم سرمایه‌داری که در پارادایم آگاهی شکل گرفته بحث می‌کنیم، و آن‌گاه، (4) ‌در بخش چهارم از کلان‌شاکلۀ تکنولوژی سرمایه‌داری که در پارادایم زبان شکل گرفته سخن می گوییم، و نهایتاً (5) در بخش پنجم دریچه‌ای به کلان‌شاکلۀ ارزش سرمایه‌داری که در پارادایم فرهنگ در حال شکل‌گرفتن است می‌گشاییم. "

برای آشنایی با ساختار و اطلاع از فهرست مطالب و آشنایی با ساختار  این کتاب روی  ادامه مطلب کلیک کنید. 

انتشار کتاب تأملی فلسفی درباب سرمایه‌داری از استاد دکتر محمود خاتمی

انتشار کتاب کانت و مسألۀ آزادی از استاد دکتر محمود خاتمی

انتشار کتاب مدخل فلسفه کانت از استاد دکتر محمود خاتمی

  ,سرمایه‌داری ,پارادایم ,کتاب ,بخش ,فلسفی ,    ,در پارادایم ,که در ,سرمایه‌داری در ,سرمایه‌داری که ,تأملی فلسفی درباب ,فلسفی درباب سرمایه‌داری ,دکتر محمود خاتمی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها